SAMEN TRAINEN, SAMEN REIZEN
Halve marathons Major marathons

Major Marathons

Voor sommigen is de Tokyo marathon de laatste marathon van de 6 majors om te voltooien. Anderen willen graag één van de grootste en snelste marathons van Azië lopen om hun PR te verbeteren.

Met een beperkt aantal internationale loopnummers beschikbaar is het een speciale marathon om als Belg te kunnen deelnemen. Jaarlijks staan er zo’n 37.500 lopers aan de start van de marathon in Tokyo. Dit is slechts een klein gedeelte van de ruim 350.000 aanmeldingen! De start van de marathon is in de wijk Shinjuku nabij het Tokyo Metropolitan Government Building. Het parcours gaat onder andere langs het Tokyo Imperial Palace, de Kaminarimom Gate in de wijk Asakusa en de Tomioka Hachimangu Shrine .Na ruim 42 kilometer is Tokyo Station op de Gyoko-dori Avenue in zicht en dat betekent: de finish.

Bij welke loper staat de Londen marathon niet op zijn bucketlist? Deze entertainende, sfeervolle Europese Major zorgt voor een ervaring om nooit te vergeten.

Het parcours van de Londen marathon loopt gedeeltelijk langs de Theems en heeft weinig hoogteverschillen. Het beginpunt in Blackheath heeft drie startpunten, waarbij lopers via Marathons International altijd bij de ‘blauwe start’ op Shooter’s Hill Road starten. Na circa 4,5 kilometer komen de drie routes samen. Ongeveer rond het halve-marathonpunt loop je over de beroemde Tower Bridge. Hierna kom je veel bezienswaardigheden tegen onderweg zoals de Tower of London, de London Eye, de Big Ben en Buckingham Palace. De finishlijn bevindt zich op ‘the Mall’.

De wereldberoemde Boston Marathon staat bekend als één van de zwaarste marathons ter wereld.

Deelnemen is niet eenvoudig, Boston Marathon hanteert specifieke kwalificatie-eisen. Dit is precies wat Boston al meteen heel bijzonder maakt. Wanneer je start, is dat uniek. Boston staat bekend voor zijn moeilijk parcours, waarin onder andere de beruchte Heart Break Hill die als één van de laatste onderdelen is opgenomen. Traditioneel gelopen op Patriot’s Day, trotseren lopers vanuit de hele wereld het heuvelachtige parcours van deze Major. Dit jaar vindt de 127ste editie plaats op maandag 17 April 2023.

Op het vlakke parcours van de marathon van Berlijn kun jij je PR verbreken!

Tijdens deze snelle marathon kom je langs vele bekende en historische plekken in de stad. Op zondag 24 september klinkt om 09:15 uur het startschot voor de BMW Berlin Marathon 2023. September is ideaal qua temperatuur, gemiddeld 15 graden. 

De Chicago Marathon is met ruim 40.000 finishers de op één na grootste marathon van Amerika.

Alleen de New York City Marathon trekt meer deelnemers. Het parcours is vlak waardoor een snelle eindtijd hier heel goed mogelijk is. De marathon begint en eindigt op South Columbus Drive in Grant Park. Onderweg loop je door de 29 verschillende wijken van Chicago. Op 2,5 kilometer loop je langs het hotel waar je verblijft tijdens de reis. Hier kunnen je supporters je goed aanmoedigen! Ook loop je langs vele bezienswaardigheden zoals Willis Tower, Millennium Park, Chinatown en Soldier Field, het stadion van de Chicago Bears. Klaar om je PR te verbeteren over water?

De New York City Marathon is de droom van iedere marathonloper, het is dan ook één van de mooiste marathonparcours.

De start is op Staten Island. In de eerste kilometers loop je samen met tienduizenden lopers tegelijk over de immense Verrazano Narrows Bridge, een onvergetelijke ervaring. Daarna volgt Brooklyn, waar al tienduizenden supporters je staan op te wachten om je aan te moedigen tijdens de kilometers die leiden naar Queens en vervolgens Manhattan. Op First Avenue staat nóg meer publiek en tientallen muzikanten die je een boost geven als de vermoeidheid toeslaat. ‘You can do it!’ Na een korte passage door de Bronx verschijnt dan eindelijk Central Park. Hier neem je de laatste heuvels voordat je na 26,2 miles de bekroning van al je inspanningen bereikt: de finish!

 

Rooting for you

Halve Marathons

Sevilla is een stad om verliefd op te worden...

De EDP Sevilla Halve Marathon is een jaarlijks loopevenement in Sevilla, Spanje. Het parcours neemt je mee op een unieke tocht door de stad, langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Sevilla. De race staat bekend om zijn vlakke en snelle parcours, dat perfect is voor recordbrekende prestaties. De EDP Sevilla Halve Marathon is een geweldig evenement voor zowel ervaren als beginnende lopers. Het is de perfecte manier om de stad Sevilla te verkennen en om van de cultuur en sfeer te proeven.

Een pittoreske halve marathon in de Schotse stad, Edinburgh.

Het startsignaal wordt gegeven in de London en Regent Road waarna je langs het historische Holyrood Palace loopt, dat sinds de 16e eeuw de voornaamste residentie is van de Schotse koningen en koninginnen. Tegenover het paleis ziet u het Schotse parlementsgebouw in Holyrood in het UNESCO-werelderfgoed in het centrum van Edinburgh. Vervolgens loopt de route door Holyrood Park nabij Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan. Via Meadowbank Sports Stadium, draait het parcours vervolgens naar het noorden, langs Lochend Road en Leith Links voordat de Portobello Promenade wordt bereikt, waar je kan genieten van een verkoelend zeeklimaat en spectaculaire uitzichten over East Lothian en het Koninkrijk Fife. De route loopt vervolgens langs het Prestongrange Mining Museum, alvorens een lus te maken en terug te keren langs Musselburgh Links, de beroemde golfbaan die door het Guinness Book of Records officieel is erkend als de oudste golfbaan ter wereld. De halve marathon eindigt op de speelvelden bij de Pinkie St Peter’s Primary School. 

De Arctische hoofdstad Tromsø ligt op 69 graden noord, ongeveer 350 km ten noorden van de poolcirkel.

Het grootste deel van de stad ligt op een klein eiland, omgeven door de zee en prachtige bergen. Noord-Noorwegen en de natuur hier zitten vol sterke contrasten die intense loopervaringen opleveren voor haar bezoekers. In de zomer gaat de zon nooit onder en lopen onder de middernachtzon is een echte bucketlist aanrader. Meer dan 6000 deelnemers uit de hele wereld verzamelen zich op 17 juni 2023 in de straten van Tromsø om deel te nemen aan de verschillende loopwedstrijden die Midnight Sun Marathon te bieden heeft.

De halve marathon van Boedapest is de grootste halve marathon van Midden-Europa.

Deelnemen aan de halve marathon is in wezen een toer door het prachtige Boedapest. Het parcours loopt door het centrum van de stad, over de beroemde Andrassy Boulevard en over de Kettingbrug. Bewonder het uitzicht op het Buda Kasteel vanaf de oevers van de Donau, het panorama van Pest.

De Koninklijke Spaanse Atletiekfederatie heeft de Valencia Halve Marathon Trinidad Alfonso EDP uitgeroepen tot de beste halve marathon van Spanje

En als je deze geweldige race loopt is het gemakkelijk te begrijpen waarom. Het is niet alleen de beste, maar ook de snelste halve marathon van het land, 10 mensen finishten in 2019 onder de 60 minuten. Het parcours in het stadscentrum slingert zich door de drukke straten van Valencia en het Maritieme kwartier. De route werd wat gefinetuned om zo veel mogelijk van de authentieke stadservaring mee op te nemen en om een aantal scherpe bochten te omzeilen, zodanig dat finishtijden sneller kunnen behaald worden.

Kom deelnemen aan het op één na grootste sportevenement van Nice op de beroemde Promenade des Anglais!

Elk jaar verzamelen duizenden lopers uit het hele land en de hele wereld zich op de beroemde Prom’ om de Nice International Half-Marathon te lopen. De 15e editie van de marathon van Nice-Cannes vindt plaats op 5 november en neemt je mee langs de prachtige Franse Rivièra, sinds de eerste editie in 2008 hebben bijna 150.000 mensen deelgenomen aan deze ongelooflijke wedstrijd, bent u er dit jaar bij? Geniet van de feestelijke sfeer en het marathongevoel terwijl u de schoonheid van de Côte d’Azur verkent.